ALOE VERA
SHËNDET ME ÇAJ NATYRALË
ÇAJ NGA LULET E ALOE VERËS

Pse pikërisht duhët që të shfrytëzojmë këtë
ÇAJ në
jetën tonë të përditshmë?
Përgjigjja është kjo

Çaji Aloe Vera ka ndikim të madhë në organizmin tonë dhe ndihmon shumë për çdonjerin prej neve. Shije e këndshme dhe të përkryer jep përzierja e KANELLËS KINEZE, lëvozhgës nga PORTOKALLI, që përmban sasi të madhe të VITAMINËS C, KARANFILËZA erëkëndëshëm nga Hungaria, spec i bluar, ÇAJ KINEZ, KARDAMON, ANIS, LULESHQERRA (kamomilë), gjethet e manave dhe SILVESTRA GINAREME. Këtë shije shumë të këndshmë dhe të dashur për çdonjërin prej neve e plotëson lulja e ALOE VERËS e në këtë përfundon çaji më i mirë që mund të ofrohet nga NATYRA. Ndikimet mjekuese të bimëve që ndodhen në këtë përzierje, sipas literaturës profesioanle janë këta:

1. KANELLA - nxit funksionimin e organizmit me ndikim antiseptik, pengon trullosjen, përmirëson tretjen, nxit punën e zorrëve, zvoglon shtangimin, ndihmon në menjanimin e këpurdhave, ka ndikim stimulativ, forcon apetitin, zvoglon gjakderdhjen, rrit temperaturën e trupit, nxit ndalimin e lotëve.
2. KARANILËZI - përmirëson shijen, deizfekton lukthin dhe zorrët, përmirëson disponimin e përgjithshëm.
3. SPEC I BLUAR KAJEN -ndikon në rast të lukthit të dobët e kundër fryerjes. Zbut dhembjet në muskuj e nyje
4. XHUMBIRI  normalizon pengesat në drejtpeshim, zbut ndjenjën e mundimit, zbut shtangimet e barkut, zbut shtangimet për shkak të problemeve gjinekologjike, zbut ndikimin e stresit, zvoglon nivelin e kolesterolit, ul tensionin e lartë të gjakut, pengon lajmërimin e e trombeve, zvoglon aritmin e zemrës.
5. KARDAMON  arrin tretjen e ushqimit dhe bënë nxitjen e shijes më të mirë.
6. ANISI  zbut simptomet e bronhitisit, zvoglon kollin, përmirëson frymëmarrjen, nxit tjetjen, normalizon problemet gjinekologjike dhe problemet e klimaksit, ndihmon në rastin e problemeve të prostatës.
7. LULESHQERA (kamomilë)  përmirëson tretjen, qetëson dhembjet në muskuj, zbut dhembjet, shëron të thatin, qetëson shtangimet e muskujve të mitrës, qetëson sistemin qendror nervor, pengon llojet e kolljeve të ndryshme, eliminon këpurdhat, pengon infeksionet.
8. GIMNEMA SILVESTRE ka rolin e stimulatorit, ndikon në mënyrë laksative dhe diaretike, neutralizon sasinë e tepërt të sheqerit, regjeneron qelizat e membranat e lukthit.Aloe Vera (arab. ulva; sabir)

Kajs bin Rafi' el-Kajsi ka treguar që i dërguari i All-llahut, s.a.v.s., ka thënë:
"Agava (lat. Aloe Vera) dhe pulikthi me xhunga (lat. Senecio) i familjes Asteraceae jane
ilace për sëmundje".

Ummu Seleme ka treguar se pas vdekjes së Ebu Selemesë, tek ajo kishte shkuar për vizitë i Dërguari i All-llahut, s.a.v.s., dhe atë ditë ajo e kishte lyer fytyrën me lëngun e freskët të Aloes. I Dërguari i All-llahut, s.a.v.s., e kishte pyetur: "Cfarë ndodhi, oj Seleme?" Ajo u përgjigj: "Ky është vetëm lëng i Aloes me të cilin e kam lyer fytyrën për freskim (për ta zbutur), o i Dërguar i All-llahut, dhe nuk ka aromë". Ai i tha: "Ai i tkurr indet natën, e jo gjatë ditës".

Aloe Vera (agaveja) është e nxehtë dhe e thatë në shkallën e dytë. Nga ajo njeriu ka dobi të shumta, sidomos nënlloji i Aloes indiane. Ajo neutralizon tepricat e mbledhura të vrerit të verdhë (bilurubina) në tru, të cilat ndonjëherë ndikojnë  dëmshëm në nervin e syrit (N. opticus). Masazhi i ballit dhe kokës me masën që është përfituar nga përzierja e vajit të aloes me vajin e trëndafilit mënjanon dhembjen e kokës, shëron të thatin (furunkulet) në hundë, inflamacionet dhe të thatin në gojë. Ajo mënjanon inflamacionet dhe gëlqerosjet në mëlci dhe zbut depresionin dhe melankolinë. Nënlloji i Aloes persiane e rrit mendjemprehtësinë dhe gjallëron zemrën. Në qoftë se pihen dy lugë të bimës Aloja, që i kemi hedhur në një gotë ujë, kjo ndihmon pastrimin e sekrecioneve të prishura të trupit, të vrerit, të mukusit të tepërt që krijohet në lukth, dhe mënjanon ndjenjën e rreme të urisë. Pirja e lëngut të ALOES kur bën ftohtë mund të shkaktojë irritim (ngasmim) të vrerit, gjakderdhje (melaena - nevojë me ngjyrë të zezë).
Aloe Vera mënjanon verdhëzën dhe ndihmon gjithashtu në shërimin e ulcerës në zorrë, shëron tajitjen nga kapakët e syrit dhe mënjanon gurët në veshka.
Përzierja e Alojes me ilace bën që të shfaqen pasojat e tyre të dëmshme.
Sot në botë përdoret Aloja Vera e përpunuar nga një lloj kaktusi amerikan, i cili përpunim bëhet në laboratore të sofistikuara. është i pranishëm në 56 shtete të botës dhe ka mbi 5.500.000 distributorë. Deri më tani Aloja Vera është njohur vetëm si shtojcë në kozmetikë. Pas përdorimit dhe përvojës së përdoruesve, u dëshmua se kjo bimë e cuditshme ekzotike ka veti të jashtëzakonshme shëruese.
Praktika mjekësore ka vërtetuar se gati nuk ka pjesë të saj që nuk mund të përdoret. Xhelatina e Aloe Vera e bën të mundur një shfrytëzim më të mirë të materieve ushqyese, përthithje më të mirë të ilaceve, pengon ose zbut ndikimet e padëshirueshme gjatë përdorimit të ilaceve (neverinë, dhembjen e kokës, plogështinë, molisjen etj.), përdoret në kemoterapi, rrezatim, citostatikë (ilace kundër kancerit).
Autorë të shumtë kanë vërtetuar se xhelatina e Aloe Vera është e përshtatshme të përdoret në rastet me verdhëz, në inflamacionet e tëmblit, pankreasit dhe zorrës së trashë. Pastaj përdorimi i saj normalizon punën e gjëndrës mbrojtëse (gl. thyroidea), pastron gjakun, rregullon shtypjen e lartë të gjakut, venat e zgjeruara, prostatën, cirozën e mëlcisë dhe tumoret. Në gjethet e Alojes gjenden materie vepruese-alkaloide që kanë veti fitoterapeutike.*

Teksti është i marrë nga libri:
" Mjekësia e të Dërguarit Muhammed a.s."
faqe 302-304", Autorë: Ibn Kajjim el-Xhevzi


Me pirjen e këtij Çaji do të keni këto
dobi për organizmin dhe shëndetin e juaj.


Shëron dhimbjet e LUKTHIT: '' Gastritis, Heliko Bakterie, të Thatin në lukth, vjellje, dhimbje, acide të tepruara në lukth. d.m.th. përmirëson përpunimin e ushqimit në lukth me anë të
ÇAJIT ALOE VERA.
Përmirëson FRYMËMARRJEN: '' Pastoron ezofagun bajamet, kollin si dhe kollin e thatë poashtu  dhe ndihmon mushkëritë e bardha si dezinfektues natural sidomos për ata të cilët e konsumojnë DUHANIN pastron organet e frymëmarrjes jashtëzakonisht shumë mirë.
Përmirëson Tretjen e Ushqimit: '' bën pastrimin e zorreve si dhe zorrën e trashë dhe poashtu tretja e ushqimit bëhet shumë më e lehtë dhe më efektive.
Gurrët në tëmth, veshkë, si dhe kanalet e ujit me kusht që gurët të jenë të imë dhe largon rrërrën dhe i shkrrin gurrët e imë në tëmth, veshkë  dhe kanalet e ujit.


Dëshmi nga konsumuesit
çfarë thonë ata që kanë provuar


- ÇAJIN ALOE VERA -

Antigona Berati - Shkup

Përshëndetje, fillimisht ju falemenderoj që më ndihmuat të shërroj problemin timë që kisha me LUKTHIN që nga viti 2010. falemenderit shumë për ndihmën dhe këshillën e dhënë gjatë shfrytëzimit të çajit ALOE VERA.
Kam përdorur për 6 javë çajin Aloe Vera për çdo ditë nga 1 filtër dhe më ka shëruar plotësisht. Tani gjumin e kam të rehatshëm dhe nuk kam dhimbje si më parë. Të gjithë ju që vuani nga LUKTHI ua rekomandoj që të pini dhe të provojnë ÇAJIN ALOE VERA për shëndet të plote.


Nuri Idrizi - Tetovë

Është kënaqësi të them, se Çaji Aloe dhe produktet e tjera të Aloes më kanë ndihmuar jashtëzakonisht shumë mua me problemet e mia që kam pasur me lukthin dhe tretjen e ushqimit. Poashtu çajin Aloe Vera e njof tani që nga viti 2005 kur për herë të parë kam ndëgjuar nga miku im i ngushtë pasiqë ai kishte pas probleme të mëdha dhe i kishte ndihmuar plotësisht për vete dhe të shoqen e tij. me plotë besim të madhë ua rekomandoj që të provoni çajin Aloe Vera 100 % natyral. unë e kam pijë për 6 javë për çdo ditë nga një filtër dmth 1 litër çaj nga Aloe në ditë. Falemenderit shumë për ndihmën e dhënë dhe shprehi mirënjohje publike për çajin Aloe. 

Jakup Mustafa - Tetovë

Çaj nga Aloe Vera është shumë i dobishëm, për mua dhe familjen time.
Unë përveç çajit i shfrytëzoj edhe prodhimet tjera nga kjo kompani dhe më kanë ndihmuar shumë në familje.
Provoni këtë çajë dhe lejoni që të ndjeni fuqinë e ndikimit në organizminë tuaj  si dhe shijën e mrekullueshme që e ka.
Tash me çdokënd që takoj bisedoj për këtë Çaj dhe prodhimet e Aloe Verës me të tjerët dhe i rekomandoj që ti shfrytëzojnë për shëndetin e tyre dhe familjarevë

DOZA: 

1 filter është i mjaftueshëm 
për përgaditjen e 1 litër
deri në 1,5 litër të çajit. 

Mund të pijët si 
Çaj i Nxehtë
 
dhe i Ftohët

Përgaditet
Pasi që të fillon të zihet uji atëherë vëndosët
 filtri i çajit dhe qëndron për
5 minuta dhe mund të pihët,
i shtojmë mjaltë,
në mungesë,
atëherë sheqer sipas shijës suaj. 


Për të porositur ju lutëm plotësoni formularin
me të dhënat e juaja,
Si dhe numrin e sa filterave të
çajit aloe vera dëshironi dhe
 ne do të ju kontaktojmë.

Çaji kushton 1 euro për filtër
1 paketim me 25 filtra është 25 euro + posta e dërgesës.

DËRGO - SMS -  
me këto të dhëna: 
Emri Mbiemri, 
Vendi ku jetoni, 
Dijagnoza, 
Mosha dhe Gjinia:

Mob: + 389 73 203 073 

Prej orës 09:00 deri 16:00


Kontakt Aplikacioni:
 Emri Juaj:  (required)
 E-mail Adresa juaj:  (required)
 Mesazhi juaj:  (required)

Shpresojmë se ju ka ndihmuar ky artikull në informimin tuaj mbi 
ÇAJIN ALOE VERA.